20 Ekim 2008 Pazartesi

Barak Obama hakkında

Barak Obama (Barack Obama) hakkındaki bildiklerimiz,

OBAMA KİMDİR?

Barak Hussein Obama, kendisi ile aynı adı taşıyan Kenyalı Müslüman bir akademisyen'in oğludur. İki yaşında anne ve babası ayrılmıştır. Annesi Kansaslı bir beyaz Hıristiyan kadındır. 1961 yılında Hawai adasının Honolulu şehrinde doğdu. Kendisini beyaz Anneannesi ve dedesi büyüttü. Ancak Annesi bir Endonezyalı Müslüman'la evlendiği için ilk okulu Jakarta'da okudu. Sonra Columbia Üniversitesi siyasal bilimler bölümünü bitirdi. Daha sonra Harvard Üniversitesi hukuk fakültesini bitirip avukatlık yaptı. İllionis eyaletinde % 70 oy alarak 2004'te senatör oldu. ABD senatosunun tek siyahi üyesidir.

Söylemlerine bakınca görülüyor ki, diğer Amerika devlet adamlarından renkten başka bir farkı yok, ilerde göreceğiz diyorum yinede.. çünkü Obama çok sessiz ve temkinli ilerleyen biri. Belki olayları daha iyi anladıktan sonra düşünceleri farklılaşacaktır.

Obama nın Türkiye hakkındaki politikası diğerlerinden daha farklı görünmüyor. Oda diğer başkanlarla aynı moda girmiş gibi görünüyor.

Mesela Obama nın Kıbrısa bakış açısı orada Türklerin işgalci olarak durduğudur. Bu adam diğerleri gibi düşünüyor beyaz düşüncenin kölesi olmuş, siyahi bir politika göremedik. Elbette tüm kartlarını anında gösterecek değil, ancak bu aktörün Türkiye hakkında bilgilendirilmesi ve iyi eğitilmesi gerekir. Yoksa kırbacımızı yer..

Bakalım tarihte zencilere büyük zulümler yapılan topraklarda doğru hizmeti sunacak mı? Yoksa sistemin ona farklı düşünmeye imkan vermeyen köleliğini mi üstlenecek? Sanırım bişeyler yapmaya çalışacak ancak ya korkutulacak ya da pes edecek. Bir yandan uzun mesafede iyi bir yarış çıkaracak gibime geliyor ama bakalım.

Ayrıca Obama Amerikanın imajını daha olumlu gösterebilmek için seçilmiş ancak başka türlü seçilmiş bir insan. Amerika daha olumlu bir görüntüyle işgallerine devam edebilir. İleride Jim carry yi aday olarak gösterirse şaşırmayın.. anlayın ki dünyanın saonunu getirecek uygulamalara girişmeye çalışıyordur.

Amerikanın politikası kimlerce yönetiliyorsa onlardır başkan.. Formalite icabı olanlar değil..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu cuma (24 Ekim) 14. Moda İskelesi eyleminde Adnan hoca da protesto edilecek...

Bekliyoruz:

http://www.new.facebook.com/home.php?ref=logo#/event.php?eid=30650182389