15 Ekim 2008 Çarşamba

orhan pamuk nedir

nedir şu orhan pamuk ?

Ülkesine söverken saçma sapan cümlelerle şöhreti yakalayan, yazı yazan yamuk suratlı, sinsi bi zattır kendileri.. Ülkemizde, der, yazarlara özgürlük yok, bunu derken herhalde söylediği yalan sözleri, abuk subuk cümlelerin bu ülkede satış rekorları kırdığını unuttu?! Ülke halkına sövdüğü kitapları yalan yere iftira attığı Türk tarihi nasıl oluyorda özgürlüğün olmadığı bir ülkede tanıtılabiliyor ? Eğer ki gerçekten dediği gibi olsa orhan pamuk şimdiye tanınmadığı için yokolup gitmişti..
Peki özgürlük sadece bu zatın özgürlüğümüdür,madem değil o halde isteyen bu yazar hakkında ağzına geleni söyleyebilir, yalan, iftira, karalama. Fikirleri söyleme özgürlüğü vardır, iftira atmak, küfretmek suçtur, başka insanların hakkına tecavüzdür; sen bu ikisini karıştırıyorsun. Belgelerini göster, gösteremezsin ancak Avrupa nın belgelenmiş çokça soykırımı var. Ben sana şu anda tecavüz ediyorum ama, senin arkan ülkenin değerlerine dönük diye; yalancısın, sinsisin, başka ülkelere gidip ülkendeki vatanseverleri şikayet ediyorsun kime.. zamanında sülaleni ..ken avrupalılara. Belki onların tohumusun kim bilir. Yoksa seni severim hani senin ülkeni sevdiğin Türklüğünle gurur duyduğun gibi şerefsiz harbiden iyi adamsın, yalancıda olsan, saçmalasanda, akşama kadar erkeklerle sevişsende, gizli bir ajan olup senin ülkene daha ne gibi aşağılamalarda bulunacağını bekleyenlerle muhabbeti koyulaştırıp bi yandan kıçını kaşısanda adam olacağına inanıyorum..

Türkler şunu bunu katletti diye sıralıyor pamuk ve bunu derken zeki biri adı gibi emindir ki, Pamuğumuz önceden fikirlerini yabancı iş bilirlerle paylaştı bir kaç fikrini beğendiren pamuk a teklif geldi yabancılardan yani onu nobele taşıyabilecek kankilerinden. Dediler ki sen böyle yaz biz sana nobelde yardımcı oluruz veya (gerçeği bırakın tam kelimeyi bulmaya çalışıyorum) sen böyle yazsan nobeli alırsın ve orhanpamuk durumu çakıyor, işte durum böyle gelişiyor, pamuk nobeli milyonlarca insanı katleden milletlerin torunlarından alıyor.

Aklıma gelmişken niye yabancıların soykırımından bahsetmiyorsun, patronların seni affetmez, sen buna özgürlük mü diyorsun, olsa olsa köpeklik.

Orhan Pamuk yalakalarıda başka bir yavşaklık topluluğu, onlara göre yazarı göklere çıkaracaksın öveceksin ama hiç toz kondurmayacaksın. Topluma bir değer katmayan bu yazarın kitabı bittiğinde insanın içinde bir değer uyanıyor mu, bu güne kadar farklı bir değer katıyor mu insanın karakterine.. okursun kitabı, yazarın kurduğu birbirine girmiş cümlelerden, şiirden bozma bir düşünceyle yazılmış kimi kısımlarından zevk alırsın ve kitap biter. Bu demek değil ki nobeli hak ediyor.

Birde şu var bakalım bu yazarı okuyanlar kaç kitap okudularda övmeye kalkıyorlar yazarı, ulan zevzekler o kitap okumanın verdiği hazdır, ünlü oldu diye yazar ömründe ilk kez kitap oku sonra lak lak ötmeye başla.. kusura bakmayın hepiniz sürüsünüz. Bırakın normal vatandaşı Edebiyat fakültelerinden bile ne kitapları okumadan bitirenler var. Özgürlük hakkında haklı olarak sözler söylemiş insanlar, yazarlar vardır onları övün, hani yalan söylemeyen dünyanın akışını değiştiren bilgeleri.

Ne güzel kitaplarımız var, akıcı olan, zevkli, eğlenceli, edebi kitaplarımız.. Orhan Pamuğunki gibi edepsiz değil.. Türk yazarlarından eskiden günümüze kadar çıkmış kitaplardan roman, anı, öykü, deneme, sohbet... gibi toplam en az yüz (100) tane kitap okumadıysa o kişinin ne kadar bu konuda konuşma hakkından bahsedilebilir ki? Hani kitapla, kafasındaki hangi bilgiyle kıyaslayacak ki? Bunu bırakın hayatlarında 3 kitap okumuş insan müsvetteleri yorum yapıyor.

Tarihini yalanlarla sövenleri değil gerçekçi kanıtlarla övenlere hayran olun, araştırın tarihimizi anlatan romanlarla başlayın, açık saçık belgeli kanıtlı gerçeklerle bitirin. Yabancıların tükürüğüyle şişmiş Pamuk beyinli adam nasıl oluyorda hangi belgeyle konuşuyor, hayır sadece iftira atıyor. O nobeli ona verenler tarihlerini ve değerlerini öne çıkartırlar. Ey sürü vatandaş bölücünün, kürtçünün, rumun, ermeninin ve bazı mehmet altan tipli yazarların bilgi kirliliğiyle dolmuş beyinlerinden çıkan muhakemesiz sözlerinin peşinden gitmeyin Özgürlüğünüzü bu itlerin peşinde mi kazanacaksınız. Kendi özgürlüğünüzü ilan edin yazın çizin. Özgürlüğü milliyetçi Amerika dan öğrenin biraz, olamayan güzel değerleri dahi Amerikanlaştıran milletten. Özgürlüğü Avrupa ya bile Amerika öğretmedi mi zaten. Bırak sadece nobeli onların ülkelerini öven eserleri dünyaca ünlü ödülleri aldı. Vatansever 100 eseri varsa onların, bizde bir tane orhan pamuk suratlı yandan yemiş bi uyduruk nobel.. Bu da zaten onların değerlerini övdüğü bir kitap olmuş ''işte bizim işimize yarayacak bi yazar'' demişler ve hemen birbirlerine haber verip kitabı okumuşlar ve ülkelerinin çıkarı için bu vatansever mağrur insanlar nobeli vermiş pamuğa pardon kitaba.. hatta ordaki birkaç paragrafa..

Orhan Pamuğun bas bas bağırdığı yazarlara özgürlük, yalan özgürlüğü. Ülkede zaten gazeteler aşağılık yazarlarla doluyken hangi özgürlükten bahsediyor? Bu sadece yalan dolan iftira özgürlüğüdür ve yabancıların gözüne girme çığırtkanlığıdır. Bizdeki kitapların hiçbirini okumayan yabancı tabi şaşırıyor, en uyduruğuna kadar okusunlar bakalım bizde neler varmış neler görsünler..

Yazar Orhan Pamuk, Das Magazin adlı haftalık İsviçre dergisine verdiği bir röportajda, "Bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü. Benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi" iftirasını attı. Senden başka keriz yok ta ondan, bu kadar abartılı bir yalanın tutacağını düşünmek mantık dışı görünmüştür.. ee zaten senide oraya süper mantığın için çıkarmadılar. Ya sen bu iftirayı atarken neye dayandın? Nişantaşında geçen ve birde üstüne içine kapanık halktan soyutlanmış halinle Türkiye den bahsetmek olanaksız, tarih kitaplarını okumadan büyümüşsün, olayları muhakeme edememişsin, düşmana karşılık vermenin adı katliam değildir savaştır. Soykırımı başkaları bu halka yapmaya çalıştı, senin genlerine bu acılar dolmamış belli ki. Tarihini bilmeyen ne olduğunuda bilmez, aptal ve sinsi yetişmişsin.
Ülkemizi bu da mı temsil edecekti, diyenler sağolsun..

Hiç yorum yok: